Wild Thing

Een ander fysiek helpen. Sommige mensen kunnen het van nature. Anderen lijken elk vermogen daartoe te ontberen. Als hulpvrager is het altijd weer de vraag met welk soort je van doen hebt, al is het vaak in een fractie van een seconde duidelijk…

De beachboy die mij ter beschikking staat om me van mijn eigen rolstoel in een supersonische strandrolstoel te helpen, kan zo gecast worden voor een beachmovie. Poepiebruin, geblondeerd, sixpack en kleding nonchalant gestyled. Met verende tred en een brede glimlach stevent hij op me af. Hij heeft er zin in en ik hoef me nergens zorgen over te maken! Die transfer doen we even één, twee, hupsakee en voor ik het weet rijd ik langs de vloedlijn!

Het is altijd spijtig om groot enthousiasme te moeten temperen, maar als hij zonder overleg zijn handen l onder mijn plant, rest mij niets anders. Vriendelijk begin ik uit te leggen hoe mijn lijf werkt. Dat ik voorover zal kiepen en op de grond zal belanden als hij nu aan me gaat trekken. Dat we dan beiden een groot probleem hebben, omdat het tillen van iemand zonder enige spierkracht voelt als het tillen van een aardappelzak. De jongeman knikt verwoed en doet vervolgens een greep naar mijn benen, alsof daar de oplossing voor het probleem te vinden is. Het is tijd voor een andere aanpak. Met mijn meest sexy blik en zwoele stem, zeg ik dat zijn gretigheid mij vleit en dat ik – op de juiste plaats en tijd – ook wel van een beetje wild houd, maar dat ik nu wil dat hij mijn precieze instructies volgt en niet eigenhandig aan mijn lijf gaat lopen trekken! Hij is wakker. In drie minuten zit ik waar ik wil zitten en wuif ik hem alle lof toe voor de geweldige samenwerking!

De zee is gelukkig kalm. Ik heb mijn portie wild wel weer gehad voor deze vakantie.

Marie-José Calkhoven

Marie-José Calkhoven

Blog delen op sociale media?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *